Bemutatkozás

Főoldal 9 Bemutatkozás

Bemutatkozás, személetmódom

Kedves érdeklődő!

Szociális munkás, adósságkezelői tanácsadó és értelemközpontú személyiségfejlesztő szakember vagyok.

Kérem, engedje meg, hogy röviden bemutassam azt a szemléletmódot, amivel a hozzám fordulóknak segítek!

Raffael István

tapasztalat

releváns végzettség

Raffael István
{

„Az Élet minden pillanata, egy lehetőség arra, hogy Emberként viselkedjünk.”

Ez a saját idézet immár hosszú évek mérvadó számomra.

Mit is takar ez a mondat?

A nagybetűvel írt Élet, azt az életteret jelenti, amiben mi magunk benne élünk. Ez pedig a család, a munkahely, a baráti és a hivatalos kapcsolatok.

A nagybetűvel írt Ember pedig azt az embert eleveníti meg, aki megérti és tudomásul veszi, hogy az Élet hozta kérdésékre, élethelyzetekre joga van, azaz szabadsága van döntéseket hozni. Képes a döntéseiért, viselkedéseiért vállalni a felelősséget, illetve túlmutatva az önös érdekeken, képes a szűkebb, tágabb környezete számára is pozitív mintát adni.

Meglátásom szerint az Ember egy folyamatosan változó személyiség.

Hogy a változás pozitív vagy negatív irányba tolódik, az attól függ, hogy a mindennapokban találunk – e értelmet, amely értelem célokra, minőségibb létre irányul?

Segíthetek valamiben önnek?

Keressen meg a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, és én állok szíves rendelkezésére!

16 évi folyamatos családgondozói munka tapasztalataival, adósságkezelői tanácsadói végzettségemmel, a személyiségfejlesztő szakember végzettségemmel képes vagyok érezhetően pozitív folyamatokat indukálni egyénekben, illetve a közösségekben, akik kérik, hogy az életük egy komfortosabb mederben folytatódjon tovább.

A problémák megoldásához kell az a határozott, biztonságérzetet adó őszinteség, ahol nem szégyen, nem ciki kimondani a valós érzelmeket, gondolatokat saját magunkról.

Személyiségfejlesztő szakemberként képes vagyok a negatív irányokat átfordítani pozitív tapasztalatokká, ami siker élményt előidézve, további építőjellegű gondolatokat hozhat elő. Úgy gondolom, hogy nincs, és nem lehet olyan reménytelennek tűnő helyzet, ami ne üzenne nekünk valami pozitív gondolatot, amit beépíthetünk a mindennapjainkban, ezáltal pedig többek, jobb emberek leszünk.

A beszélgetések elsősorban ONLINE történnek. Javaslom a Skype, Messenger, Google Meet felületeket.

Facebook

Lélek – Soul pszichoszociális és szociális tanácsadás

Google Meet

leleksoul80@gmail.com