Szolgáltatások

Főoldal 9 Szolgáltatások

Árak

A tanácsadás első tisztázó beszélgetése ingyenes,  a második beszélgetéstől 10 000 Ft – 13 000 Ft / óra, attól függően, hogy egyedül vagy többen vesznek részt a beszélgetésben. A fizetéssel kapcsolatos dolgokkal ügyekben is kérdezzen nyugodtan!

Gyász, abortusz utáni helyzet, egyéb elakadás

A mindennapi élet során számtalan olyan helyzet alakulhat, ami felett nem tudunk rövid időn belül túl lépni, benne ragadunk akár a múlt, vagy a közelmúlt eseményeiben.
A tanácsadás során a helyzet értelmére való válasz keresés során a jelenre és a jövőre fókuszálunk.

Gyász feldolgozása
Depresszió tanácsadás

Krízis, depresszió, hangulatzavaros viselkedés

A kapcsolatfelvétel során tisztázzuk a pontos helyzetet, hiszen nem orvosi, vagy pszichoterápiás kezelést adok. A tanácsadások alkalmával közösen megpróbáljuk megtalálni azokat a nézőpontokat, amelyekkel a meglévő rossz érzések, tapasztalatok uralkodása háttérbe szorul, ezzel kinyílhat számos olyan ajtó, ami valójában eddig is ott volt, csak nem találta meg a kulcsot hozzájuk!

Párkapcsolati krízis

Az egykori hatalmas nagy szerelemben élő párok egy idő után azt vehetik észre, hogy oda minden ami akkor volt, más színben van előttük a köd, próbálnak tenni a színek vissza állításáért, de ez nem megy. Ilyenkor érdemes segítséget kérni, hiszen a remény adja meg a lehetőségét annak, hogy közösen találjanak színeket amelyekkel újra festhetnek egy lapot, ami mindkét fél számára ugyanolyan szép.

Párkapcsolati krízis
Alkoholfüggőség

Drog és egyéb devianciákkal küzdők, és a függő hozzátartozóinak segítség

A drog, alkohol, és egyéb viselkedés függőséggel élni komoly kihívás annak aki csinálja, és komoly kihívás annak is, aki együtt él egy függővel. Ezért fontos, hogy nem csak az kérhet segítséget aki fogyasztja a szereket, hanem az is aki szeretne segítséget kapni egy ilyen függőséggel szenvedővel kapcsolatban.

A függő segítséget kaphat a leszokáshoz való motivációjának megerősítésében, és a benne rejlő pozitív tulajdonságok kibontakoztásában.

A függő hozzátartozója segítséget kaphat, hogy hogyan is kezelje a reménytelennek tűnő helyzeteket, milyen készségeket erősítsen ahhoz, hogy új utat találjon saját magának, illetve a függő számára.

Önértékelési problémákkal küzdők, stb.

Előfordulhat, hogy sokszor az utcára sem merünk kimenni, mert attól félünk, hogy valaki megszól, hogy milyen ruha van rajtunk, vagy hogy mit is akarunk? Az is előfordulhat, hogy olyan szituációba kerültünk, hogy valaki megalázó módon viselkedett velünk, ezt pedig nagyon komoly nyomot hagyott bennünk. Egy szerelmi csalódás, egy munkahely elvesztése, stb, is okozhat ilyen helyzetet. Nézzük meg közösen, hogy melyik az az út, ami előre visz minket a jelen helyzetből!

Önbizalomhiány
Válás

Válás körüli pszichés problémák

Amikor egy pár akár közösen vagy csak az egyik fél kimondja azt, hogy ebből a kapcsolat már nem kér, átalakulnak az eddig megszokott sémák, mely komoly indulatokat, feszültségeket gerjeszt. Mindkét félnek lehetősége van arra, hogy akár egyénileg, akár közösen egy nyugodt körülmények között olyan megerősítéseket kapjon, amiben az egymás tiszteletben tartásával együtt képesek elengedni a másik felet, vagy egymást. Fontos, hogy az ilyenkor előjövő önértékelési problémákat is helyére tegyük, és észrevegyük a bennünk lévő pozitív tulajdonságunkat.

Bántalmazott gyermekek, szülők

A családi problémák egyik legrosszabb pontja, amikor félnünk kell valamely hozzátartozónktól. Az erő, amit éppen most nem érzünk valójában, ott van velünk, de érthető okokból most szunnyad. Ébresszük fel egy együtt, és változtassunk meg hozzáállásunkat, és ne hagyjuk. hogy a rajtunk lévő nyomás növekedjen. Erő, a bátorság, és a felelősség megadja azt a szabadságot, amivel jogunk van nem félelemben élni.
18 éves gyermek- és családgondozói munkám számos tapasztalatot ad a hasonló problémák megoldására.

Bántalmazó kapcsolat
Iskolai kiközösítés

Komoly óvodai, iskolai, munkahelyi problémák

Mindenki szeretné jól érezni magát olyan környezetben, ahová nap mint nap be kell menni. Viktor Frankl azt mondja, hogy ha nem tudsz egy helyzeten változtatni, változtasd meg a hozzáállásodat. Ebben való útkeresés, hosszútávon, de akár már rövidtávon is nagy erőt adhat, egy munkahelyen, vagy iskolában való megmaradásnál, vagy éppen a tovább lépésben.

Meddőség lelki hátterének kezelése

Szülővé válással kapcsolatos problémák az egyik legintimebb kérdések közé tartozik. Ezzel a problémával való megkeresés esetén az alapvető információk tisztázása (orvosi, és egyéb vizsgálatok megléte) után megnézzük, hogy mit tud adni a pár egymásnak, ami ha nem is helyettesíti a gyermeket, de kellő biztonságot ad arra, hogy mind két fél elfogadja a helyzetet. A tanácsadás nem csodaszer, de nem is szeretném elrejteni azt sem, hogy egy előre mutató értékes beszélgetések után, bizony akár babák is születhetnek.

A meddőség lelki okai
Időskori pszichés problémák

Időskori és tinédzserkori problémák

Minden élethelyzetben vannak komoly problémák, és ez alól az időskor sem kivétel. De minden élethelyzet ad valamit, ami megvan, amiből tanulunk, és minden ami pozitív, az nem tűnik el. Ebben igyekszem segíteni a hozzámforduló időseket, és hozzátartozóit is!

Érdekli valamely szolgáltatásom, vagy csak kérdés merült fel Önben?

Keressen meg a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, és én állok szíves rendelkezésére!